Sportmassage is een methode die gebruikt wordt om sneller te herstellen na een sportieve inspanning. Bij onvoldoende herstel kan er in sommige gevallen een blessure ontstaan, waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer kunt sporten. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben dan teveel te lijden gehad en niet het vermogen uit zichzelf te herstellen. Dat uit zich dan in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar zelfs bij eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan.

 

Ik kan met een herstelbevorderende massage een belangrijke rol spelen in het voorkomen van blessures. Sportmassages worden ook vaak gebruikt in de voorbereiding op een wedstrijd of zware fysiekse belasting om er voor te zorgen dat je optimaal aan de start staat. Regelmatig laten masseren bevordert de prestaties.

 

Ook is sportmassage prima in te zetten bij sportevenementen, neem contact op via info@frictio-sport.nl voor de mogelijkheden.

 

 

 

Ook als niet-sporter kunt u bij een sportmasseur terecht, bijv. bij rugpijn, RSI, stijve spieren of als ontspanning bij stress. Gun uzelf een moment van persoonlijke aandacht voor uw lichaam en ontspanning voor de geest.

NGS  licentienr. 451867
NGS licentienr. 451867